Πως θα έρθετε στη Ρόδο – Γενικά για το μέρος μας

Η τοποθεσία μας είναι μοναδική, περίπου 1χλμ μακρυά από το λιμάνι της πόλης και μόλις 12χλμ από το αεροδρόμιο Διαγόρας, όπου τα αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά! Η απόσταση μέχρι το κέντρο με τα πόδια, δεν ξεπερνάει τα 15’! Η προνομιακή μας τοποθεσία θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε όλες τις τοποθεσίες του μέρους μας, όπως τις παραλίες, την παλιά πόλη για βόλτες,κ.ο.κ.

Διαβάστε μια ωραία, περιεκτική περιγραφή για το νησί μας, προσφορά της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Travelo . Στο Travelo μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά καθώς και καθημερινές προσφορές για την οργάνωση του ταξιδιού σας!

Λίγα λόγια για την Ρόδο

Η Ρόδος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, περίπου 350 χλμ μακρυά από την Αθήνα. Η έκταση του νησιού μας είναι στα 1.400,684 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, η Ρόδος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί! Η ακτογραμμή της αγγίζει τα 253χλμ ενώ το υψηλότερο σημείο είναι η κορυφή του όρους Αττάβυρος(Wikipedia).

Επίσης, η Ρόδος είναι το τρίτο πολυπληθέστερο ελληνικό νησί, σε μόνιμους κατοίκους – παραπάνω από 120.000 μόνιμοι κάτοικοι κατοικούν χειμώνα-καλοκαίρι!

Η κυριότερη πηγή εισόδου τουριστών στην Ρόδο είναι από το αεροδρόμιο Διαγόρας, που όπως σας γράψαμε και πιο πάνω, βρίσκεται 12χμ από την πόλη αλλά και από την τοποθεσία μας. Το αεροδρόμιο Ρόδου βρίσκεται πάντα, σταθερά, τα τελευταία χρόνια τέταρτο σε αφίξεις σε όλη την Ελλάδα – σημάδι ότι η Ρόδος συγκαταλέγεται στους τοπ προορισμούς όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά παγκοσμίως!

 

Αξιοθέατα πόλης

Το νησί μας διαθέτει μια σειρά από αναγνωρισμένα αξιοθέατα που «κρατάνε» από τα αρχαία χρόνια. Έτσι, εάν βρεθείτε στο ευλογημένο μέρος μας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την Παλιά, Μεσαιωνική, Πόλη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή αλλιώς Καστέλλο, την Παναγιά του Κάστρου που είναι ένας ναός του 11ου αιώνα και λειτουργεί ως Βυζαντινό Μουσείο καθώς και μια σειρά από άλλα σημαντικά αξιοθέατα όπως η μεσαιωνική τάφρος γύρω από την Παλιά Πόλη καθώς και το ενυδρείο, στο βορειότερο σημείο της πόλης της Ρόδου!

Τι θα βρείτε στη Ρόδο

Η Ρόδος φημίζεται για αρκετά πράγματα, καθώς είναι ένα νησί με ιδιαίτερη και πολύ μεγάλη ιστορία. Έτσι, στο νησί μας θα βρείτε καταπληκτικές παραλίες όπως την παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, που έχει μια πολύ ιδιαίτερη τιμητική διάκριση: Έχει διακριθεί ως μια από τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης! Μια διάκριση μοναδική για το νησί μας αλλά και όλη την Ελλάδα! Επίσης στη Ρόδο θα συναντήσετε τα φημισμένα κρασιά, στο χωριό Έμπωνα. Και εδώ τα τοπικά προϊόντα έχουν ιδιαίτερες διεθνείς διακρίσεις.

Πρόσβαση στο νησί μας

Η πρόσβαση στο νησί της Ρόδου μπορεί να γίνει είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Αεροπορικά δρομολόγια υπάρχουν συνεχώς και καθημερινώς τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια τα εκτελεί σε καθημερινή βάση η Olympicair ενώ τα τελευταία χρόνια και η Ryanair εκτελεί δρομολόγια προς Ρόδο, από Αθήνα. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σε ιδιαίτερα καλές τιμές όμως όσο προχωράει η σεζόν μέσα στο καλοκαίρι, οι τιμές αυξάνονται ιδιαίτερα. Οπότε καλό θα είναι εάν θέλετε να επισκεφθείτε το νησί μας, να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Επίσης, πρόσβαση στο νησί υπάρχει –φυσικά- και μέσω θάλασσας. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά που συνδέουν τόσο την Ρόδο όσο και τα διπλανά νησιά, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι στην ίδια τιμή, όλο τον χρόνο ενώ μπορείτε να έχετε και το αμάξι σας μέσα στο πλοίο.

 

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο

Εάν θέλετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για την Ρόδο, θα πρέπει να βιαστείτε. Υπάρχουν αρκετές προσφορές, όμως οι περισσότερες βγαίνουν συνήθως εντός του χειμώνα. Το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν έχει – ακόμα – υψηλούς φόρους για κάθε επιβάτη, οπότε και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακόμα προσιτά. Ειδικά τον χειμώνα και την low season, τα αεροπορικά είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Αναλόγως το ταξιδιωτικό γραφείο που εμπιστεύεστε και κάνετε τις ταξιδιωτικές σας κρατήσεις, θα βρείτε αντίστοιχα πολλές προσφορές. Η airtickets, το νο1 ταξιδιωτικό γραφείο για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, βγάζει συχνά προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ενημερώνει για όλες τις προσφορές των εταιρειών και σας προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια στη καλύτερη τιμή.

 

Σύνοψη

Την Ρόδο θα την αγαπήσετε – αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μόνο που σας προτείνουμε είναι να κλείσετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια ή ναύλους για το πλοίο και να οργανώσετε το ταξίδι σας σύντομα και όχι μερικές ημέρες πριν την άφιξή σας. Ευτυχώς ή δυστυχώς το καλοκαίρι στο νησί μας γίνεται χαμός από κόσμο και εάν το αφήσετε για τελευταία στιγμή δεν θα βρείτε καταλύματα ούτε και εισιτήρια στο αεροπλάνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *