Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι σίγουρα ένα όνειρο που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν στο μυαλό τους όλο τον χρόνο. Δεν είναι άλλωστε και λίγοι αυτοί που αμέσως μόλις κανονίζουν την άδεια τους, αρχίζουν να ψάχνουν για προορισμούς σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Χάρη στα σχετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και το καλοκαίρι, πολλοί πλέον δεν προτιμούν τη λύση της Χαλκιδικής ή κάποιου φιλικού εξοχικού, αλλά ένα ταξίδι σε κάποιο νησί για κολύμπι και χαλάρωση στα γαλάζια νερά του Αιγαίου και του Ιονίου ή ακόμη και σε κάποια αγαπημένη πόλη της Ευρώπης για να την απολαύσουν χωρίς να ανησυχούν για το κρύο και τον άσχημο καιρό που χαρακτηρίζει τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με το πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κλείσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές του. Με την βοήθεια του νο1 site για αεροπορικά εισιτήρια, https://travelo.gr/ δοκιμάσουμε να απαντήσουμε λοιπόν σε μερικές από τις πιο συχνές.

Να κλείσω 4 με 5 μήνες νωρίτερα;

Το να κλείσει εισιτήρια πολύ νωρίς είναι μεν ένας καλός τρόπος για να προλάβεις θέση σε κάποια πτήση την ημέρα που θέλεις για κάποιον δημοφιλή προορισμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου εγγυάται χαμηλή τιμή. Ίσως να πετύχεις μία σχετικά λογική τιμή – ούτε ακριβή αλλά ούτε και φθηνή – αλλά δύσκολα θα πετύχεις μια καλή προσφορά. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τη ζήτηση και ανεβοκατεβαίνουν όταν υπάρχουν παρεκκλίσεις από κάποια μοντέλα των εταιρειών. Οι εταιρείες ξέρουν ότι οι καλοκαιρινές πτήσεις θα έχουν μεγάλη ζήτηση, οπότε δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αρχίζουν να «σκοτώνουν» τα εισιτήρια τους μήνες πριν την απογείωση τους.

Ποια είναι η χρυσή τομή δηλαδή;

Ο χρυσός κανόνας είναι γύρω στους δύο μήνες νωρίτερα. Το καλοκαίρι όμως είναι ιδιαίτερη περίπτωση, οπότε ίσως να μην έχεις ιδιαίτερη τύχη αν αναζητήσεις τον Μάιο εισιτήρια για τον Ιούλιο. Γενικά, θα λέγαμε ότι η καλύτερη περίοδος για να βρεις φθηνά εισιτήρια για το καλοκαίρι είναι γύρω στον Απρίλιο με πολύ αρχές Μαΐου. Από εκεί και μετά η ζήτηση θα ανεβαίνει και οι τιμές το ίδιο… Πάντα όμως να θυμάσαι ότι το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερη περίοδος και απαιτεί πολλή προσοχή στο κλείσιμο εισιτήριων.

Τι κάνει το καλοκαίρι τόσο ιδιαίτερο;

Όπως είπα και πριν, οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τη ζήτηση, η οποία το καλοκαίρι είναι μονίμως μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν έχουν λόγο συνήθως να κάνουν «τρελές» εκπτώσεις και προσφορές αφού ξέρουν ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, οπότε πιθανότατα θα δώσει και το κάτι παραπάνω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ειδικές προσφορές, απλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι τόσο θεαματικές και διαφημισμένες όσο αυτές που γίνονται τον υπόλοιπο χρόνο και θα εξαντλούνται πάρα πολύ γρήγορα λόγω της μεγάλης ζήτησης. Με άλλα λόγια, αν δεις μια προσφορά που σου φαίνεται καλή, κλεισ’ την αμέσως και μην περιμένεις για κάποια καλύτερη. Το καλύτερο άλλωστε είναι εχθρός του καλού.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να πετύχω καλές τιμές;

Γενικά, καλό είναι να προγραμματίσεις το ταξίδι σου σε μέρες και ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ακόμη και το καλοκαίρι. Προσπάθησε να κλείσεις τα εισιτήρια σου ανάμεσα στη Τρίτη και τη Πέμπτη και φυσικά μείνει μακριά από γιορτές και αργίες. Επίσης, καλό θα ήταν να ταξιδέψεις σε «παράξενες» ώρες όπως τα ξημερώματα ή αργά τη νύχτα. Αν συνδυάσεις ένα νυχτερινό εισιτήριο με μία καθημερινή, είναι πολύ πιθανό να πετύχεις καλή τιμή ακόμη και αν κλείσεις το εισιτήριο σχετικά καθυστερημένα.

Επέλεξε τις κατάλληλες εταιρείες

Όταν κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια, θα πρέπει να επιλέγεις πάντα την κατάλληλη εταιρεία. Οι τιμές διαφέρουν αρκετά από εταιρεία σε εταιρεία. Η airtickets είναι η νο1 ιστοσελίδα για αεροπορικά εισητήρια στην Ελλάδα και όχι μόνο. Τα εισιτήρια airtickets μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ . Εκεί θα κάνετε την αναζήτησή σας για να βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις για όλους τους προορισμούς – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Θυμηθείτε: Όσο πιο νωρίς κλείσετε, τόσο το καλύτερο!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *